Говорителят на Кремъл заяви, че Москва осъжда всяко действие, което води до смъртта на цивилни

Кремъл заяви, че ситуацията в Близкия изток се развива в тревожна посока, и призова всички страни да проявят сдържаност, предаде „Ройтерс“.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред журналисти, че Русия поддържа контакти с всички страни в региона и подчерта, че Москва осъжда всяко действие, което води до смъртта на цивилни.

По-рано днес Израел съобщи, че редовни пехотни и бронетанкови части се присъединяват към сухопътните операции в Южен Ливан, засилвайки натиска върху проиранското движение „Хизбула“.

Израел обяви генералния секретар на ООН за "персона нон грата"

„Ситуацията се развива по най-тревожния сценарий. Призоваваме всички страни към сдържаност на фона на това, което се случва. И осъждаме всички действия, които водят до смъртта на цивилни", каза Песков.

Запитан какво ще направи Москва и дали ще подкрепи Иран, в случай че Техеран влезе в пълномащабен конфликт с Израел, Песков отговори: „Имаме контакти с всички страни в този конфликт, продължаваме да ги поддържаме и призоваваме всички страни към сдържаност“.

В понеделник Кремъл осъди убийството на лидера „Хизбула“ Хасан Насралла, който загина при израелска въздушна атака миналата седмица, и заяви, че оценява риска от голяма война в Близкия изток като „изключително висок“, припомня „Ройтерс“.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Редактор: Камена Георгиева
Източник: Симеон Томов, БТА