Вижте какви са стъпките

Според психолози грижата за емоционалното ви състояние трябва да е на първо място. В съвременния живот, когато стресът преследва жителите на големите градове всеки ден, е изключително важно да се обърне внимание не само на тялото, но и на ума, предаде dariknews.bg. Медицинският психолог в рехабилитационния център в Бутово Дмитрий Крючков даде препоръки, които ще помогнат за поддържането на нормално психично здраве.

Първата стъпка е да установите дневен режим. "Това създава усещане за стабилност и контрол. Редовно време за лягане и ставане, време за работа и почивка - всичко това помага на тялото да работи в режим на оптимална производителност", казва специалистът.

„Тренд“: Над 40% от младежите у нас са с висок риск от алкохолна зависимост

Трябва също да практикувате медитация, тъй като това е лесен начин да се отпуснете и да се съсредоточите върху настоящия момент. Просто затворете очи и се съсредоточете върху дишането за 10-15 минути.

Не забравяйте за физическата активност. Редовният джогинг, плуване или йога ще ви помогнат да поддържате тялото си във форма и ще насърчите производството на ендорфини - „хормоните на щастието“.

„Важно е също така да общувате с другите. Социалните връзки играят важна роля за поддържане на психичното здраве, ще ви помогнат да се почувствате свързани със света и да намалите нивата на стрес“, заключава психологът.

Редактор: Цветина Петрова