Синът на Шварценегер е роден през октомври 1997 г. - около седмица, след като съпругата му ражда четвъртото им дете. След раждането на извънбрачното дете, не било разкрито кой е бащата. Когато момчето поотраснало, истината излязла наяве заради поразителната прилика между него и знаменития му баща.

50-годишна бивша служителка от домакинството на семейство Шварценегер, Милдред Патриша Баена беше посочена от американските жълти медии като любовницата на холивудската звезда и бивш губернатор на Калифорния. Пати Баена е работила цели 20 години за Шварценегер и семейството му, като задълженията й са включвали чистене, готвене и пране.

Адресната регистрация на Баена е в Бейкърсфийлд, Централна Калифорния. Според някои публикации къщата, в която живее Милдред, е купена от Шварценегер миналата година. От сряда имотът е обсаден от телевизионни екипи и репортери. Твърди се, че аферата между прислужницата и Шварценегер е започнала в края на 90-те години. Сайтът за знаменитости \"TMZ\" публикува акта за раждане на извънбрачното дете на Баена и Арнолд.

От него става ясно, че синът на Шварценегер е роден през октомври 1997 г. - около седмица, след като през септември съпругата му Мария Шрайвър ражда четвъртото им дете. След раждането на извънбрачното дете, Пати първоначално не разкрила кой е бащата. Когато момчето поотраснало, истината излязла наяве заради поразителната прилика между него и знаменития му баща.

Баена е печелила по 1200 долара седмично като служителка на семейство Шварценегер. Сега тя живее със сина си от бившия губернатор и останалите си три деца. Развела се е със съпруга си през 2008 г.

Съпругата на Шварценегер - Мария Шрайвър, член на клана Кенеди и бивша телевизионна журналистка, напуснала мъжа си още преди няколко месеца, но всичко стана официално след избухването на скандала в медиите.