\"Кредитът никога няма да изчезне, не е като бананите по социалистическо време. Въпросът е цената му да е достъпна както за корпоративните клиенти, така и за физическите лица\", на мнение е Левон Хампарцумян...

\"Голяма част от лошите кредити ще бъдат разсрочени във времето или по друг начин уредени и няма да донесат тотална загуба за банките. В тези случаи само печалбата им може да пострада\".

 

Това обясни в \"Здравей, България\" председателят на Асоциацията на банките в България Левон Хампарцумян във връзка с новината за драстичния скок от 19% на лошите кредити и вероятността да разклатят стабилността на банковата система у нас.

 

Той поясни, че банките имат няколко нива на защита и сме много далече от лошите сценарии. Хампарцумян допълни и че темпът на нарастване на лошите кредити намалява.

 

\"Кредитът никога няма да изчезне, не е като бананите по социалистическо време. Въпросът е цената му да е достъпна както за корпоративните клиенти, така и за физическите лица\", на мнение е Левон Хампарцумян.

 

По думите му статистически се вижда, че кризата за България свършва, въпреки че хората не го усещат по джоба си.