Рустан Махмудов е бил задържан в дома на родителите си. Освен него, още трима души, сред които и братята му, също ще бъдат съдени за смъртта на Политковская през 2006-та година.

В Чечня арестуваха заподозрения за убийството на известната руска журналистка Анна Политковская. Рустан Махмудов е бил задържан в дома на родителите си. Освен него, още трима души, сред които и братята му, също ще бъдат съдени за смъртта на Политковская през 2006-та година.

Рустан Махмудов е 37-годишен, роден в Чечня, сочи информацията в страницата на Интерпол. Преди няколко години бяха задържани и двамата му братя и обвинени в съучастие в убийството. Заедно с тях беше арестуван и бивш милиционер, за който прокуратурата твърди, че е помагал при подготовката на убийството. Тримата бяха оправдани през 2009-та година заради липса на доказателства, но Върховният съд върна делото за преразглеждане.

Днес адвокатът на Рустан Махмудов заяви, че ще оспори ключов видеозапис, на който се вижда лицето на клиента. Кадрите показват как мъж с бейзболна шапка влиза след 48-годишната журналистка в блока й секунди преди стрелбата.

Ана Политковская работеше за вестник Новая Газета, критикуващ остро руските власти. Журналистката беше известна със своите разследващи материали, най-вече за корупция сред управляващите и за нарушаване на човешките права по време на втората война в Чечня.