Либийското правителство определи решението като \"безотговорно и незаконно\"...

Либийското правителство смята за \"безотговорно и незаконно\" решението на Лондон да признае опозиционния Преходен национален съвет за единствена легитимна власт в Либия. Това заяви в Триполи заместник-външният министър на Джамахирията Халед Каим.

По думите на заместник-министъра тази стъпка \"нарушава британските и международните закони\". Либийските власти смятат \"да предприемат необходимите мерки\" в рамките на международното право във връзка с това решение.

Вчера Великобритания нареди на всички служители в либийската дипломатическа мисия в Лондон да напуснат страната и обяви, че закрива посолството. Освен това Лондон официално даде подкрепата си за бунтовническия Преходен съвет.

В същото време либийският лидер Муамар Кадафи отново отправи предизвикателство към НАТО и бунтовниците, заявявайки, че е готов на жертва за победа над врага, предаде Франс прес. \"Не ни е страх. Предизвикваме ги. Ще платим с живота си, жените си и децата си. Готови сме на жертва за победа над врага\", заяви Кадафи в аудиопослание, излъчено по либийската телевизия.