Властите в Калифорния обявиха, че заради демонстрацията портът изцяло е спрял работа.

Хиляди протестиращи срещу корпорациите от движението \"Окупирай\" блокираха едно от най-големите пристанища в Съединените щати - това в Оукланд. Властите в щата Калифорния обявиха, че заради демонстрацията портът изцяло е спрял работа. Това стана само ден след като стотици работници, включително и учители, се присъединиха към призива за стачка.

Организаторите на \"Окупирай Оукланд\" обявиха, че искат умишлено да нарушат работата на петото най-голямо пристанище в Съединените щати. През него годишно преминават стоки за 39 милиарда долара. Полицията обяви, че около 3 хиляди души са участвали в акцията по затварянето на порта. До вечерта в района са останали 150 души, а други 900 са се събрали в центъра на града.

Освен пристанището, демонстрантите от движението \"Окупирай Оукланд\" блокираха трафика и парализираха движението в града.  До протестът се стигна, след като при предишна демонстрация ветеран беше ударен по главата от шашка сълзотворен газ, хвърлена от полицията. Инцидентът доведе до изблици на недоволство в редица градове на Съединените щати.

Девет души, обявили седящ протест в лобито на голяма фирма, бяха арестувани във Филаделфия. В Ню Йорк 100 ветерани, облечени с парадни униформи, маршируваха до сградата на борсата. В Бостън, колежани и членове на синдикати излязоха по улиците за да се обявят срещу лихвите, които студентите плащат за заемите си.