58-годишният мъж ще остане в ареста до произнасяне на присъдата...

Лекарят на Майкъл Джаксън доктор Конрад Мъри беше признат за виновен за непредумишлено убийство на Крала на попа. 58-годишният мъж ще остане в ареста до произнасяне на присъдата. 

Доктор Конрад Мъри беше предаден на затворническите власти, които трябва да го поставят в ареста до 29 ноември. Тогава съдията по делото ще постанови присъдата за непредумишлено убийство.

 

Магистратът мотивира решението си с непредпазливото поведение на медика, което носи риск за обществената сигурност. След обявяването на решението на съдебното жури събралата се група почитатели на починалия Майкъл Джаксън изразиха бурно радостта си.

 

Процесът срещу лекаря продължи 6 седмици. Решението за вината му беше взето от съдебните заседатели - седем мъже и пет жени. Максималната присъда, която медикът може да получи е 4 години затвор и лишаване от лекарски права. 

Кралят на попа Майкъл Джексън почина на 25 юни 2009 година от тежка интоксикация с мощното успокоително \"Пропофол\", което той използвал като сънотворно, предписвано му от доктор Мъри.