На борда е имало български граждани, съобщи агенция БГНЕС...

Трима загинаха и 14 са ранени след като луксозен круизен кораб с повече от 4 хиляди и 200 души на борда заседна край бреговете на Италия. На борда е имало български граждани, съобщи агенция БГНЕС, като цитира нашия консул в Рим. Няма данни колко са те и дали някой е пострадал. Противоречиви са данните за броя на изчезналите. Спасителите обявиха, че е възможно те да са 50 души, като в същото време допуснаха, че може никой да не липсва.

Дългият 290 метра \"Коста Конкордия\" се е блъснал в риф и се е наклонил. В корпуса му се е отворила 30-метрова дупка. Лайнерът е отпътувал от пристанище край Рим за круиз на Средиземно море.

Инцидентът е станал снощи, когато пътниците били на официална вечеря. Сред тях били богати италиански, германски, френски и британски туристи.

Избухнала паника и хората започнали да бягат към спасителните лодки. Някои скочили във водата и доплували до остров Джилио, който се намира на 400 метра разстояние.

Екипажът е подал сигнал за бедствие и на мястото веднага започнали да пристигат спасителни екипи и да евакуират пътниците. Последните 50 души, които били на борда, били евакуирани с хеликоптер. Бреговата охрана е започнала претърсване на каютите за останали вътре пасажери.

Това не е първият инцидент с \"Коста Конкордия\". Преди две години корабът се блъсна в док в египетския курорт Шарм ел Шейх. Загинаха трима членове на екипажа.