Причината е работа при Джордж Буш...

Федералното бюро за разследване публикува досие на Стив Джобс, изготвено през 1991-ва година. Огромната власт, с която разполага основателят на компанията \"Епъл\", го кара да губи от поглед честността и почтеността и вследствие на това да изопачава истината, пише там.

 

Данните за Джобс са били събирани във връзка с номинацията му за член на Съвета по износа към администрацията на президента Джордж Буш Старши. Интервюирани от ФБР били негови приятели, познати и колеги, чиято анонимност беше запазена от бюрото.

 

В досието от 191 страници се отбелязва, че Джобс е вземал пробно наркотици през 70-те години и че първоначално е отказвал да поеме отговорността за дъщеря си Лиса, която по-късно признава след брака с майка й.

 

Независимо от това, че някои от разпитваните изразяват съмнения за почтеността на компютърния магнат, те всички препоръчват Джобс да бъде назначен на поста. Впоследствие той е бил назначен в консултативния орган, въпреки че някои интервюирани лица са го окачествили като човек, който \"изопачава действителността\", за да постигне целите си.