30-годишният българинът Емил Илиев Маринов бе ранен в крака по време на похищението...

Добра развръзка на случая със заложниците в предприятие за производство на контейнери за отпадъци в Комотини, където беше ранен българин.

 

Малко след полунощ 52-годишният извършител беше убеден да освободи двамата заложници, предал ловното си оръжие и се предал на полицаите.

 

30-годишният българинът Емил Илиев Маринов бе ранен в крака по време на похищението. Той е прострелян пред очите на майка си Николина Ерияшева, която работи в същата фабрика.

 

Другият ранен е изпълнителният директор на предприятието Атанасиос Андрианопулос, който бе прострелян в шията, ръката и ребрата. И двамата ранени са настанени в болницата на Комотини.

 

Инцидентът се разиграл, когато 52-годишния шофьор Димитрис Маникас нахлул въоръжен с ловна карабина в предприятието и задържал двама работници за заложници. Извършителят, който бил съкратен преди осем месеца, е поискал да бъде възстановен на работа и е поставил искането да му бъде изплатена заработената от него сума от 31 000 евро.

 

На място веднага са пристигнали полицаи и специални преговарящи от Гръцката полиция. Преговорите са се водили непрекъснато в продължение на 12 часа по мобилен телефон. Малко след полунощ 52-годишният извършител бил убеден да освободи двамата заложници и да се предаде.