Нападателят Уан Го се предал веднага след нападението...

 

Седем души загинаха, а други трима бяха ранени при поредната безразборна стрелба в САЩ. 43-годишен мъж нахлу в колеж в Калифорния и откри огън в класните стаи на учебното заведение. Нападателят, който е бивш възпитаник на университета, се е предал на полицията.

 

Въоръжени полицаи обкръжиха университета минути след нападението. Учители и студенти изпаднали в паника. Част от тях успели да се заключат в стаите, други се скрили под чиновете и бюрата. Свидетели разказват, че чули повече от 30 изстрела. 

 

Нападателят Уан Го е жител на Оукланд от корейски произход. В момента на атаката той бил облечен с камуфлажни дрехи. Го успял да избяга от местопрестъплението и отишъл в близкия супермаркет, където обявил, че се предава.

 

До момента полицията не е наясно с мотивите му за тежкото престъпление. Университетът, в който стана трагедията, е частно религиозно училище, създадено от пастор преди 10 години. В него се изучават теология и музика.

 

Университетът, в който стана трагедията, е частно религиозно училище, създадено от пастор преди 10 години. В него се изучават теология и музика.