Той беше категоричен, че целта е дестабилизация на страната отвътре...

 

Президентът на Сирия Башар ал Асад отрече ролята на правителствените войски в убийството на 108 души, сред които и много деца в град Хула. В реч пред новия парламент държавният глава нарече случилото се в нощта на 25-ти срещу 26-ти май „грозно престъпление". Той обяви, че то е толкова ужасяващо, че дори и чудовища не биха го извършили.

 

Президентът на Сирия отново обвини чуждестранни сили за бунта срещу режима си, продължаващ повече от 15 месеца. По думите му, вината за клането в град Хула е на терористи, подкрепяни от външни сили.

 

„Ще продължим да се противопоставяме на тероризма. Ще отворим вратата за онези, които искат да се завърнат, но само при условие, че ръцете им не са изцапани с кръв. Знаете, много хора се завърнаха при нас, върнаха оръжието си и правителството им прости." , беше част от речта на президента,

 

Башар Асад заяви, че целта е дестабилизиране на страната отвътре, тя да бъде отслабена и да й бъде отнет суверенитета. Президентът поясни, че единственият начин за решаване на кризата е чрез политически диалог.

 

Башар ал Асад обаче беше категоричен, че няма да преговаря с онези, които не отразяват волята на сирийския народ.

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.