Всички 153 на борда са загинали, а машината е паднала над жилищна сграда....

 

Повече от 190 души загинаха при самолетната катастрофа в Нигерия в неделя вечерта. Пътнически самолет се разби в жилищни сгради след повреда в двата двигателя. На борда на  самолета е имало 153-ма души. Оцелели няма. По  предварителни данни броят на жертвите на земята е 40. Президентът Гудлък Джонатан обяви тридневен траур в страната.

 

Самолет на местната авиокомпания „ДАНА" е изпълнявал полет по вътрешната линия Абуджа - Лагос. Той прелетял твърде ниско над сградите на квартал в Лагос, врязал се в двуетажна сграда и избухнал в пламъци.

Предполага се, че на земята ще има още жертви, но броят им е неизвестен. В сградата, в която се е разбил самолетът, са живеели най-малко 40 души.

Няколко хиляди местни жители се събраха на мястото на катастрофата, докато пожарникари се опитваха да угасят пламъците и да спасят оцелели.

Полицията използвала гумени палки, за да разпръсне наблюдателите и да направи път на спасителните служби. Заради многобройната тълпа обаче линейките не могли да достигнат до мястото.