Няма жертви и пострадали...

 

 

Няма ранени при стрелбата срещу международните наблюдатели, които се опитаха да посетят сирийското село Мазраат Ал Кабир. Там са убити близо 80 цивилни. Автоколоната на мисията на ООН е била принудена да се върне до близкия правителствен контролен пост заради обстрела с леки оръжия, уточни говорител на ООН. Малко по-късно наблюдателите от ООН все пак успяха да стигнат селото. 

 

По-късно тази вечер наблюдателите от ООН все пак успяха да стигнат селото. Доказателства от кръвопролитието, миризма на дим и изгорели къщи. За това съобщава кореспондент на Би би си, който пътува с мисията на ООН. Журналистът не е видял никакви хора в района и селото изглеждало изоставено от жителите си. 

 

Според антиправителствени активисти наблюдателите от ООН били обстрелвани, за да има време да бъдат укрити труповете на жертвите. Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун предупреди, че има непосредствена опасност от избухване на гражданска война. Международният пратеник на Кофи Анан пък призова на зона стратегия за спирането на насилието в страната. В реч пред общото събрание на ООН, той поиска решителни действия от Съвета за сигурност.

 

Междувременно насилието в Сирия продължава. Днес град Хомс отново е бил подложен на тежък обстрел, съобщават кореспонденти.