Причината е, че удавникът е бил в неохраняемата зона на плажа...

 

Спасител от щата Флорида беше уволнен, защото спасил давещ се мъж. 21-годишният Томас Лопез се притекъл на помощ на плувец извън охраняемата зона на плажа край Маями и това му коствало работното място.


Според работодателите на Лопез с действията си той е нарушил фирмената политика и изложил на потенциален риск други плувци, които можело да решат, че дори и извън охраняемата зона, са пазени от спасителите на частната компания.

 

По принцип в случай на проблем отвъд определената зона спасителите трябва да звънят на спешния телефон 911. Томас Лопез обаче не спазил тази разпоредба и оказал животоспасяваща първа помощ на удавник, който вече така или иначе бил изваден от водата от други хора.


„Няма как да избера работата си пред това да спася някого. Мисля, че това е правилният избор и затова го направих", коментира спасителят.


Решението за уволнението на Лопез беше посрещнато на нож от колегите му и един от тях напусна незабавно. Четирима други са подали молби за напускане в знак на солидарност с Лопез.