Преди седмици в нива край селото пострадаха трима чужденци, а двама изчезнаха

Мистерията около конфликта между българи и чужденци в нива край плевенското село Коиловци компрометира националната ни сигурност. Това смята депутатът от БСП Румен Петков.

При тайнствения инцидент преди седмици пострадаха трима чужденци, а двама изчезнаха.

Любители на екстремните спортове, терористи или най-обикновени български мошеници са петимата, който се сбиха с двама братя и придружаващия ги полицай в частна нива?

„Знам, че са били 5 човека. Трима от тях са задържани, други двама избягали. В интерес на истината са минали през цялото село”, обясни Красимир Иванов, кмет на Коиловци.

„Ние сигурни ли сме, че те са напуснали България, попита депутатът Румен Петков.

Историята: Стопаните отишли да нагледат окосената люцерна и там заварили черен джип, който водачът подкарал срещу тях. Последвала ръкопашна схватка и се наложило полицаят да стреля. Трима от нашествениците били ранени, а двама избягали преди да дойдат линейка и патрулка.

Мъжете говорели на френски, а ругаели на български. В три раници, забутани в храстите, имало скъпо оборудване – медикаменти, медицинска апаратура, джипиеси, карти, лаптопи, пособия за скално катерене и гмуркане.
 
„За какво им е било това оборудване? Това оборудване е твърде специфично и не всеки, който отива на екскурзия, включително да се катери и да се гмурка носи такъв тип медицинско оборудване със себе си”, смята Румен Петков.

„Участвах в изваждането на три еднотипни сака, големи и тежки, тъй като се наложи двама по двама да ги изнасяме от мястото, където бяха скрити”, обясни Красимир Иванов. „Единия тсак на място се отвори без да се пипа нищо видимо имаше пакет с превързочни материали и апарат за кардиограма”

„Как се случва така, че едните са летели над Румъния, а другите знаели, че ще кацнат в село Коиловци и ги чакали там с джипа?”, попита отново Румен Петков.

Отговори на тези въпроси ще се търсят от МВР и от Главния прокурор.

Репортер: Румяна Попов