Бандата действала от началото на декември в Шумен

Четирима младежи, опитали да извършат няколко въоръжени грабежа в Шумен, са задържани от полицаите в града. Бандата действала от началото на декември.

Обирджиите са на възраст от 16 до 20 години. Нападали бързо обектите като се маскирали с шапки и шалове, а 16-годишен бандит държал пистолета срещу жертвите. Всички са задържани часове след последния си удар в денонощен магазин за алкохол. От магазинерката поискали да изпразни оборота в торба и да прибави 8 кутии цигари.

Оръжието е газов пистолет, но насочвайки го към някого, няма кой да разбере, колкото и голям специалист да е, какво е оръжието”, обясни директорът на ОД на МВР – Шумен Любомир Христов.

Не всичките им опити за обир обаче минавали гладко. Такъв е случаят с нападението на златарско ателие, когато били опердашени от безстрашните съпрузи ювелири.

От полицията не разкриха подробности за това как са стигнали до обирджиите, само обясниха, че са ги задържали вчера, 12 януари, в домовете им. Трима от тях са с криминални регистрации.

Младежите са признали и за въоръжен грабеж на мъж на 1-ви декември вечерта. И четиримата са задържани са с прокурорско постановление за 72 часа.