Приемат слуховете за евентуално негово убийство като много вероятни

Приятелите на Пламен Горанов от Варна искат видеозаписите от самозапалването на 20 февруари да бъдат представени пред специална комисия от експерти, журналисти и негови близки. Това става ясно от отворено писмо до главния прокурор, полицията, Районната прокуратура във Варна и Общината.

 

В писмото се настоява записите да се запечатат от хард дисковете на записващите устройства на видеокамерите и информацията да се извлече директно от тях в присъствието на комисия. Приятелите на Пламен посочват, че приемат слуховете за евентуално негово убийство като много вероятни.

 

Очаква се днес да стартира и подписка в подкрепа на писмото. В същото време от прокуратурата съобщиха, че експертизата на записите е готова, а наблюдаващият прокурор е поискал делото да бъде под надзора на окръжната прокуратура. Намерен е и автомобилът, чийто ключ е бил у Пламен при самозапалването.

 

„Автомобилът го намерихме в близост до поредната квартира, която е ползвал на свой приятел”, обясни директорът на ОД на МВР – Варна комисар Тодор Иванов.

 

По думите му собствено жилище във Варна Пламен не е имал. „Адресно регистриран – и по настоящ, и по постоянен адрес – е адресът на баща му, но не живее там от дълго време.”

 

Иванов добави, че Пламен е дошъл пеша до мястото – „Ясно се вижда това на записите. Не бих желал да навлизам в подробности, защото наистина има заведено дело. Прокуратурата са компетентни да дават информация и съобразно водените дела.”