Той беше предложен за министър на инвестиционното планиране

Кандидатът за премиер Пламен Орешарски ще оттегли кандидатурата на арх. Калин Тихолов за министър на инвестиционното планиране.

 

Малко след като в понеделник Орешарски обяви структурата и персоналните назначения в предлагания от него експертен кабинет, в интернет излезе информация, че арх. Тихолов е свързан със скандала "Дюнигейт" и с подробния устройствен план за застрояването на Несебър

 

В писмо до медиите проф. Тихолов обяви решението си да се оттегли от номинацията за министър, съобщи БГНЕС. 

 

„Приех поканата на г-н Пламен Орешарски с ясното съзнание, че като министър в програмно правителство, моята работа ще е свързана с професионалния ми опит и знания, а няма да се занимавам с политически битки и компромати”, се казва в писмото.

 

„Виждам обаче, че срещу мен се води нечиста кампания, която цели да възбуди обществено напрежение и недоверие не само към мен лично, но също така и към новия кабинет на г-н Орешарски, който предстои да бъде гласуван в парламента в най-скоро време”, пише Тихолов.

 

Той допълва, че не може да допусне името му да се използва за разменна монета в непочтени интриги и политически битки.

 

„В тази връзка прецених, че ще е най-добре да бъде оттеглена моята кандидатура за министър на инвестиционното проектиране и строителство, за което проведохме и разговор с г-н Орешарски”, завършва той.