От левицата подкрепят идеята да се промени Законът за облагане на доходите от лихви

БСП предлагат детските от догодина да се увеличат с 15 лева и да станат 50 лева на месец. Предвижда се и да се разшири кръгът на семействата, които имат право на тези помощи.


В същото време все още е под въпрос от юли или от октомври ще се вдигнат майчинските за отглеждане на дете. От левицата обявиха, че би било хубаво това да стане в средата на годината.


Като нуждаещи се от помощ за дете да се считат домакинствата с доход на човек под 500 лева месечно - такова е предложението на БСП. 


Възрастните хора, на които им остава малко до пенсия, ще бъдат улеснени в случай, че не могат да си намерят работа в последните години преди пенсиониране.


От левицата подкрепят идеята да се промени Законът за облагане на доходите от лихви, така че онези които са вложили до 1000 лева, да не плащат 10 процентния налог.


За пръв път се предлага въвеждане на минимален праг за рентата. Идеята е да се запише в закон минимална сума, която да се плаща при отдаване на земеделска земя, а сумата да зависи и от района. Целта - да се защитят дребните собственици на земи.


Повече по темата гледайте във видеото.