Снарядът пробил еднометрова дупка на покрива и се забил в пода на втория етаж

Противоградна ракета падна върху къща, проби покрива и рани 28-годишна жена и 8-годишно дете. Това стана в град Съединение късно снощи по време на гръмотевична буря. В района са били изстреляни над 150 ракети от близкия полигон на Агенцията за борба с градушките. Именно една от тях е паднала върху къщата, научи Нова телевизия.

 

Към 22 часа снощи гръмотевична буря и проливен дъжд връхретяли Съединение. Силен гръм разтърсил квартал „Точиларци”.


Една от ракетите, пробиваща голям градоносен облак, се стоварила върху къщата на семейство Чобанови. Снарядът с дължина 40 см. пробил еднометрова дупка на покрива и се забил в пода на стаята на втория етаж, в която телевизия гледали 28-годишна гостенка на семейството и 8-годишната им дъщеря.


Още сутринта семейството само е ремонтирало пораженията по къщата си и отказа да покаже щетите вътре. От Агенцията за борба с градушките заявиха, че ще обезщетят пострадалата фамилия. Каква обаче е причината ракетата да падне в дома им.


„Ракетата е изстреляна от наша площадка в Правище и поради силния вятър се е отклонила на по-голяма разстояние и попаднала в обсега на населено място”, обясни Стефан Койнаков от Агенцията за борба с градушките.


По Закон Агенцията за борба с градушките няма право да обстрелва градоносни облаци, когато те са над градове или села.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Благой Бекриев