Синоптиците очакват затопляне

Отрицателни температурни бяха отчетени в 26 населени места, въпреки тенденцията за повишаване на дневните градуси през последните дни. 

 

Рано тази сутрин най-студено е било в Казанлък с минус 4 градуса. В Пловдив са измерени минус 2,4.  

 

Утре температурите ще продължат  да се да се повишават, въпреки облаците над Югозападната и Североизточни райони. Валежи не се очакват. Най-много слънчеви часове ще има в Централна България. Вятърът ще е слаб, от югоизток-изток.

 

Сутринта температурите ще са между 0 и 5 градуса. През деня се очакват стойности от 15 до 19 градуса, в столицата около 17.

 

Температурите в планините ще са положителни и снежната покривка ще се топи. На 1500 м се очакват 10-11 градуса, а на 2000 около – 6-7. 

 

Преносът на топли въздушни маси към Югоизточна Европа ще продължи и през следващите дни, което ще доведе до трайно повишение на температурите и у нас.

 

Във вторник съществена промяна на времето не се очаква. 

 

В сряда облаците от югозапад ще покрият цялата страна, а в четвъртък ще намалеят до слънчево. Ще е сравнително топло, почти без валежи. 

 

В петък ще има нови увеличения на облачността, а събота ще е слънчево и приятно. Температурите на места ще достигнат 23,25 градуса. Затопляне ще има и в планините.