Според него, ако те са в по-малък град службите ще имат възможност да ги контролират

Груба грешка е над 70% от бежанците и нелегалните имигранти да се настаняват в София”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при посещението си в Сливен.

 

Според Борисов над 2000 души от бежанците в столицата се водят на частни адреси, а това няма как да бъде контролирано от полицията. Той е на мнение, че има умисъл към кмета Йорданка Фандъкова от страна на управляващите. 

 

"Вече има над 4000 – 5000 души, които няма къде да живеят, няма къде да работят. Идват студени дни, хората ще слязат в метрото. Вече влизат и в разкопките. Ще направят много сериозен проблем на София, нерешим за в бъдеще", каза Борисов. Според него, ако бежанците са в по-малък град или населено място службите ще имат възможност да ги контролират.

 

Той даде пример със ситуацията в квартал "Овча купел", където бежанският център е разположен в непосредствена близост до университет и детска градина, и където положението вече е доста сериозно. "Не му завиждам на Йовчев, защото на него ще му падне на главата, той е добър министър", каза още бившият министър-предсеадтел.