И тази вечер протестиращите срещу правителството подкрепиха студентската окупация

Седми ден от началото на студентската окупация. Протестиращите от Софийския университет вече имат подкрепата на много техни колеги от висши училища в София, Пловдив, Благоевград и Велико Търново. А от днес - и от Мюнхен. Студенти от двата големи университета в германския град изпратиха снимки от акцията си.

 

Екип на Нова ТВ беше допуснат тази вечер в сградата на „Алма матер” и за първи път от началото на окупацията можете да видите как живеят т.нар. "Ранобудни студенти".
   

И тази вечер протестиращите срещу кабинета „Орешарски” подкрепиха студентската окупация. Малко след 18 часа те блокираха движението пред Ректората.

 

Студентите излязоха от сградата и се вляха в шествието. То премина пред Министерския съвет, покрай НАТФИЗ и Университета за архитектура, „Орлов мост” и завърши отново при Ректората.    

 

Утре представители на университетите, подкрепящи окупацията, са поканени в Ректората на Софийския университет, за да обсъдят съвместните си действия. Исканията остават същите - оставка на правителството и нови избори.  

 

Повече за протеста и окупацията ще научите от видеото.