Според новия й председател Жозеф Дол политическа ситуация у нас влошава международните ни позиции

Новият председател на Европейската народна партия Жозеф Дол изрази загриженост за случващото се в България. По думите на Дол нестабилната политическа ситуация в страната ни блокира нормалната работа на институциите и влошава позициите на България в международен план.

 

Дол, който е и председател на Групата на ЕНП в Европарламента, се срещна със заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който го поздрави за избора му за председател на европейската дясноцентристка формация, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Двамата разговаряха във втория ден от заседанията на парламентарната асамблея на ЕНП в Брюксел, като обсъдиха и подготовката на партията за евроизборите през май 2014 г.

 

Всички следващи парламентарни асамблея на ЕНП ще наблюдават внимателно какво се случва в бившите комунистически страни в Европа, стана ясно още по време на асамблеята.

 

След като новоизбраният председател на Европейската народна партия запозна асамблеята с нестабилната политическа ситуация и нарастващото напрежение в България, както и положението в Хърватия, Румъния и Словения, делегатите на партиите членки на ЕНП изразиха сериозна загриженост за случващото се в тези страни.