Органите на реда и служителите на БДЖ започнаха разследване по случая

6-месечно бебе и жена на 54 години загинаха при жестока катастрофа между пътнически влак и кола край карловското село Долна Махала.


След тежкия инцидент един от пътниците е с опасност за живота, а друг е приет в болница с наранявания.


Прелезът е без бариери, но е със работеща звукова и светлинна сигнализация. Има и предупредителна табела – „Спри, огледай се, ослушай се и премини, ако не идва влак!” Това не е спазил днес по обед 36-годишен шофьор. В автомобила, освен шофьора, са пътували още трима души, сред които и 6-месечно бебе. Той навлиза в прелеза, въпреки че сигнализацията, че отсреща идва пътническия влак от Пловдив за Карлово. Мотрисата блъска автомобила в задната му част, след което колата изхвръква успоредно на 20 метра от линиите, и се удря странично в електрически стълб.


По думите на очевидци бебето от автомобила е изхвърчало да 10 метра. Открили са го по-надолу. В смачканата кола е пътувало младо семейство, което наскоро се е върнало от гурбет от Италия.
В автомобила на място е загинала 54-годишната Милка Колева. Пострадала е дъщеря й, която не 21 години и зет й на 36 години от Стрелча. По пътя за болницата е починало 6-месечното им бебе.
Първи на помощ на младото семейство са се притекли хора от близките къщи.


Близо два часа влакът с пътниците е простоял на мястото на инцидента. Заради това е бил нарушен и графика на останалите влакове, които се движат от Пловдив за Карлово, съобщиха за Нова от БДЖ


По последна информация 36-годишния шофьор на автомобила е с опасност за живота. Той е настанен в Университетската болница в Пловдив с множество наранявания и му предстоят няколко операции, съобщиха дежурните лекари.


В същата болница е настанена и съпругата му. Тя е по-леко пострадала и най-вероятно утре ще бъде изписана.


Органите на реда и служителите на БДЖ започнаха разследване по случая. Те на място направиха проверка дали звуковата и светлинна сигнализация са работели по време на инцидента.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Благой Бекриев