Огнян Георгиев разказва в своята книга „Белият затворник” как протича живота на щангиста

„Гълъбин е взел няколко грешни решения в бизнеса. Едно от тях е, че е станал съдружник с хора, приближени до криминалния контингент. Друг скандал е свързан със собствеността на стриптийз бар в голям хотел в София. Тези решения пораждат съмнения около него, че има връзки с престъпници”, каза в студиото на „Събуди се” авторът Огнян Георгиев. Той разказва престъпник или жертва е олимпийският шампион Гълъбин Боевски в своята книга „Белият затворник”, която проследява живота на щангиста.

 

„Винаги ме е вълнувала съдбата на Гълъбин, още преди да се случи това в Бразилия. И преди имаше много скандали около него. За да напиша тази книга проведох разговори с най-близките му хора. Не може да се каже със сигурност дали Боевски е бил изкупителна жертва в допинг-скандалите", добавя Огнянов.

 

„Всички се питаха как Гълъбин се е завърнал в България. Това провокира и моя интерес. Направих проучване и се оказа, че този документ „експулсао” не е нещо чуждо. Това е подобно на помилването на затворници от страна на президента, просто затворникът се екстрадира. Свързах се с двама души, които са получили такъв документ в Бразилия. Това е списък, никой не знае как се определят хората в него. Питат дали въпросният човек има роднини в Бразилия, дали ще остава там. След като отчетат всичките ти данни, те екстрадират", завърши авторът на "Белият затворник".

 

Всичко по темата гледайте във видеото.