Голямата българска актриса празнува рожден ден

Голямата българска актриса Цветана Манева навършва днес 70 години. Тя е родена в семейството на драматичния актьор Георги Манев. Първите си стъпки в професията прави на сцената на Пловдивския театър. По-късно става част от трупата на театър „Сълза и смях". 

 

Любимата българска актриса участва в над 50 филма, сред които "Трудна любов", "Пътят към София", "Войната на таралежите", "Дами канят", "Мера според мера", "Опасен чар". В момента актрисата играе на сцената на театър 199 в спектакъла на Яна Борисова „Хората от Оз”.

 

Ролята в пиесата е написана специално за нея. Какъв партньор на сцената е Цветана Манева - попитахме колегите й.  

 

„Тя е един прекрасен човек с чувство за хумор, страхотен партньор и мисля, че този респект, който тя създава у другите хора, мисля, че това идва от нейната принципност”, каза Стефан Вълдобрев.

 

„Тя притежава характера, силата, достойнството да живее много почтено, искрено и вдъхновяващо в професията и в живота си”, твърди Атанас Атанасов

 

Радена Вълканова споделя: „Тя е освен прекрасна актриса, много верен партньор, много почтен и много откровен”.

 

„Цветана е много млад по дух човек и творец. Може би и срещата й с млади хора, студентите й, я държи в страхотна кондиция творческа”, каза Снежина Петрова.