Оригиналната снежна скулптура стана най-голямата атракция за добруджанския град

Гигантска книга от сняг се появи в центъра на Силистра. Снежната скулптура, достойна за „Рекордите на гинес”, е с размери 3,50 на 4 метра. Тя е дело на служителите на регионалната библиотека „Партений Павлович” в града.

 

Огромните преспи, които затрупаха крайдунавския град, носят не само неприятни емоции. Оказва се, че изобилието от сняг може да създаде настроение и да предизвика много усмивки.

 

Книгата от сняг е изработена  за по-малко от два часа от библиотечни работници. Върху страниците й от хартия са изписани първите букви на азбуката и логото на книжовното средище. От няколко дни оригиналната снежна скулптура е най-голямата атракция за добруджанския град.

 

„Знаем, че през последните години се говори усилено и се работи по въпроса за дигитализацията, електронните книги получават все по-широко разпространение и ние решихме - защо не и една снежна книга пред регионална библиотека, като закачка, намигване към нашите читатели. Оказа се че идеята е много интересна и атрактивна за тях”, обясни Галина Раева, методист в библиотеката.