Любопитен факт е, че соловата почивка в по-популярна сред жените

Все повече хора се насочват към самостоятелна почивка и пътуват без половинката си, показва ново проучване. През миналото лято 27% от обвързаните са ходили на почивка без партньора. Преди 10 години само 10% от двойките са си почивали сами, пише БГНЕС.

 

Първата причина за това е желанието за повече време с приятелите, а на второ място е нуждата да останат сами и да имат повече време. Не е за пренебрегване и желанието да се практикува хоби, от което партньорът не се интересува.

 

Много двойки не успяват да постигнат консенсус за лятната дестинация и за това решават да резервират поотделно. 4% от анкетираните казват, че е по-евтино да отидат без партньора, а 3% оставят половинката си да се грижи за децата или домашния любимец.

 

Любопитен факт е, че соловата почивка в по-популярна сред жените, от които 52% са пътували без съпруга или приятеля си през 2013 г. Дамите предпочитат да се поглезят със СПА с приятелки или да разгледат някоя забележителност, докато срещуположният пол предпочита да се отдаде на голф или риболов.