В Китай отвори врати поредният музей на Мадам Тюсо

Световноизвестният музей на Мадам Тюсо отвори врати и в китайската столица Пекин. Сред звездите, които са увековечени от майсторите на восъка, са президентите на САЩ и Русия - Барак Обама и Владимир Путин, кралица Елизабет втора, Брад Пит, Мерилин Монро и още много други. Освен в Китай, музеят има филиали в още 18 града в цял свят, като централата в Лондон е създадена през далечната 1802 година.

 

Любопитното в новия музей е липсата на китайски лица като диктаторът Мао Дзедун или настоящият държавен глава Си Дзинпин. Според управителят на азиатския клон на музея Крейг Дънкерли, тепърва предстои да бъдат включени нови статуи в колекцията. „Със сигурност обаче няма да има китайски лидери. В момента обсъждаме някои от идеите ни, но не мога да Ви дам подробности”, категоричен бе той.

 

Всичко свързано с бившите китайски лидери, особено диктатор Мао, са изключително деликатна тема в страната. В колекцията обаче е включена статуя на бащата на комунизма – Карл Маркс. Вижте кадри от новия музей в галерията ни!