Най-търсените модели за домашно ползване са 40-42 инча на цена между 800 и 1500 лева

Трескаво пазаруване на телевизори преди началото на футболното първенство, отчитат продавачите. Светът е футбол - точно за един месец целия свят "замръзва" пред екраните. А с всяка изминала година размерът им се увеличава.

 

„Това което наблюдаваме в последно време е, че домашния телевизор непрекъснато расте”, казва управителят на магазин за техника Йордан Вакавчиев. Най-търсените модели за домашно ползване са 40-42 инча на цена между 800 и 1500 лева. Потвърждават го и клиентите.

 

Понякога обаче, удоволствието от това да си купиш нов телевизор може да бъде помрачено. „Ако едно семейство тръгне да купува хладилник, но мъжа решава, че трябва да смени  и телевизора и започват да спорят, защото жената е против взимането на телевизор, но в крайна сметка взимат и двете неща”, коментира консултатът в магазин за техника Димитър Димитров.

 

Телевизори се пазаруват трескаво и от заведенията. Ресторантьорите са спокойни, че с уголемяването на телевизорите, боят за маса на първа линия ще остане в историята.