Политическата ни система е порочна и изтощена от смисъл, каза д-р Михайлов

"В това, което се случи преди около година, а именно отстраняването на ГЕРБ от власт от улицата и след това връщането й отново на власт, има нещо пародийно. Нещо в политическата ни система е много неадекватно, дълбоко порочно и радикално изтощено от смисъл”, коментира в "Здравей, България” психиатърът д-р Николай Михайлов.

 

"Българската политическа идея е свързана с верноподаничество навън и с една нищета на вътрешния политически дебат на партийните стълкновения, които са съвършено безсмислени и хората знаят това”, каза още той. 

 

Относно казуса с КТБ и последвалите протести, д-р Михайлов коментира, че главният прокурор трябва да има грижата кой е построил през годините тази карикатура на банка, кой е настанен в нея и кой реши да й види сметката накрая.

 

"Зад всичко това стои един много голям устрем към парите на банката. Следователно трябва да се знае кои са творците на това задкулисие. Само че този въпрос кой по някаква причина се изтощава за гражданското любопитство”, на мнение е психиатърът.

 

"Тази банка е една голяма метафора, защото става дума за беззаконие и престъпления. Политическият елит е херметичен и непроницаем, той играе собствените си игри. Ние никога няма да разберем неговите тайни”, коментира още д-р Николай Михайлов.