Според родителите употребата на алкохол на шофьора е сред причините за смъртта на детето им

Почти всички жители на село Крушевец излязоха, за да изразят съпричастността си към близките за смъртта на 11-месечното бебе, което беше блъснато от пиян граничен полицай, тази сутрин, малко преди 9 часа.


За предаването „Часът на Милен Цветков” майката и бащата на починалото дете заявиха, че употребата на алкохол и безотговорността на шофьора са основните причини за смъртта на детето им. Те заявиха, че недоумяват защо пробата за алкохол на шофьора не е направена веднага след инцидента. Пред очите им, те са видели, как на пияния полицай му е било давано кисело мляко от негови колеги. Според тях, така се е целяло да се намалят количеството градуси в кръвта му, преди идването на КАТ.  


Кметът на селото Иван Иванов твърди, че многократно е искал да сложат легнали полицаи на пътя, за да могат да  предотвратят подобен инцидент. От фирмата изпълнител, обаче му били отказали. Дори и след днешния случай Иванов е потърсил съдействие от местната Агенция „Пътна инфраструктура”, но не успял да намери директора, за да разговарят.


В студиото Мирослава Асенова, майка на Сани, която почина след като на 10 юли 2013 г. таксиметров шофьор блъсна 13 души на бул. „Цариградско шосе” в София заяви, че законът трябва да се промени, като се премахне допустимото количество алкохол.


По думите на Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите от катастрофи, този инцидент е можел да бъде предотвратен, ако от Агенция „Пътна инфраструктура” са се погрижили по-рано да обезопасят пътя.