Прокуратурата твърди, че вече е събрала достатъчно доказателства

 

Съдът в Пазарджик ще гледа мерките за неотклонение на арестуваните при акция „Антитерор”. Сред тях е и имамът Ахмед Муса, обвинен, че е ръководил група за разпространение на идеите на „Ислямска държава”.  

Още по темата

 

Очаква се делото да започне в 18.30 часа. Окръжната прокуратура в Пазарджик внесе в съда искането за налагането на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” по отношение на Ахмед Муса Ахмед и още шестима души.

 

Според обвинението имамът е лидер на група, проповядвала идеите на „Ислямска държава”. Срещу него е повдигнато и още едно обвинение – за пропагандиране и подстрекаване към война. За останалите шестима обвинението е за проповядване на антидемократична идеология.

 

Прокуратурата твърди, че вече е събрала достатъчно доказателства, а именно достатъчно литература, книги, материали, които пропагандират идеите на ИД, както и имейли и разпространявани материали чрез Фейсбук страницата на имама от Пазарджик. 

 

Нова телевизия научи от свои източници, близки до разследването, че по време на разпитите Муса Ахмед не се е признал за виновен и отрекъл да има каквото и да било отношение по повдигнатото му обвинение. 

 

Мъже с дълги бради и жени с бурки, поддръжници на Ахмед Муса от ромския квартал „Изток”, вече се събират около Съдебната палата в Пазарджик. Казват, че са там, за да подкрепят духовния си водач.

 

Репортер: Благой Бекриев