Нова надежда за решение на кризата в Източна Украйна

Нова надежда за решение на кризата в Източна Украйна. Лидерите на Русия, Франция и Германия са се договорили снощи в Москва за нов мирен план. Документът ще бъде подготвен днес и утре ще бъде представен на украинския президент.

 

След 5 часа при закрити врата, Владимир Путин, Ангела Меркел и Франсоа Оланд не направиха никакви изявления. Единственото изявление пред медиите направи говорителят на Кремъл.  

Още по темата

 
"В съответствие с предложенията на президента на Франция и германския канцлер, в момента страните работят съвместно върху текст на документ за изпълнението на споразумението от Минск", поясни Дмитрий Песков. 

 

"Документът ще включва предложенията на украинския президент и такива, формулирани и добавени от президента на Руската федерация Владимир Путин. Споразумението трябва да бъде представено и одобрено от всички страни в конфликта", допълни той. 

 

От подписването на документа през септември ситуацията се е променила доста, а бунтовниците са завзели значителни територии в Източна Украйна.  


Без никакво изявление от Кремъл Франсоа Оланд и Ангела Меркел се отправиха директно към летището. Фактът, че съдържанието на разговора  Москва е пазено в пълна тайна, е по-скоро положителен, коментират анализатори. Това предполага, че страните правят опит за сериозни преговори, без излишна реторика и далеч от полезрението на медиите на фона на деликатната ситуация в Украйна.