Преписка по случая има и при директора на НЗОК

 

Преписка по случая с доктора с фалшивата диплома за кардиолог е изпратена на главния прокурор и на директора на НЗОК, съобщи зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков пред БНР.

 

От цялата преписка по случая става ясно, че доктор Иван Вуцов е фалшифицирал оригиналния дубликат на обявената си за изгубена диплома за вътрешни болести на свидетелство за специалност "Кардиология". Следователно сега лекарят притежава единствено диплома за медицина. 

 

Според зам.-министъра когато разкрил Отделението по инвазивна кардиология в университетската болница "Проф. Стоян Киркович“, изпълнителният директор доц. Йовчо Йовчев е знаел, че доктор Вуцов, когото назначил за началник на отделението, не фигурира в списъка на кардиолозите и на инвазивните кардиолози. Нещо повече - с писмо от 19-и февруари тази година, от Медицинския университет потвърждават пред доцент Йовчев, че дипломата на доктор Вуцов е фалшива. 

 

В НЗОК списъкът на правоспособните кардиолози и инвазивни кардиолози, издаден от Медицинския университет, е изпратен още на 18-и август. 

 

Все още без отговор остава въпросът защо след като всички са знаели истината, РЗОК Стара Загора е сключила договор с болницата за разкриване на отделение по инвазивна кардиология. За подобни деяния на длъжности лица Наказателният кодекс предвижда от 1 до 8 години лишаване от свобода.