Ще гедат мерките им за неотклонение на втора инстанция

На 5 април Специализираният наказателен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на трима от шестимата задържани участници във въоръжена организирана престъпна група, създадена с цел убийства, отвличания, производство и търговия с наркотици, които бяха задържани при специализирана операция на 3 април във Варненско.

 

В ареста останаха Добрин Димитров, Красимир Бояджиев и Юлиян Кръстев. Съдът не уважи искането за задържане и на другите трима - Христо Илиев, Гриша Динков и Красимир Лузев. 

 

На 6 април 2015 г. Специализираната прокуратура протестира определението на СпНС, с което те бяха оставени на свобода. Делото по мерките за неотклонение на шестимата от групата ще се гледа на втора инстанция в Апелативния специализиран наказателен съд на 16 април 2015 г.

 

Ръководителят на групата до момента не е задържан, установено е, че се намира извън страната. Установява се местонахождението на останалите четирима от групата. Едва след намирането им ще им бъдат предявени обвиненията.

 

Според събраните до момента доказателства престъпната структура е действала от 2001 г. на територията на цялата страна. Доказателствата свързват групата със седем убийства и два опита за убийство, със серия от отвличания и побоища, както и с установяването монопол над разпространението на наркотици в Североизточна България.

 

Уточнено е кои от участниците в групата са свързани с изпълнението на мокри поръчки, кои са се занимавали с наркотици, кои с нанасяне на телесни повреди.