Танцуващ робот, как звучи песента на ДНК-то и какво умеят най-грозните животни

 

Чудесата на света, в който живеем. Има ли цветове или просто природата ни върти номера? Как звучи песента на ДНК-то ни и какво умеят най-грозните животни на планетата? Отговори на всички тези въпроси можем да получим на фестивал на науката. 

 

Той е вече официално открит и продължава до края на седмицата. Едно от многото неща, които можем да видим, е танцуващ робот. До него пък е робот, разработен за Световното по робофутбол. До неделя, включително, всички, които минават през парка "Заимов” в София, ще могат да видят него, както и други роботи и интересни изобретения в действие. 

 

На фестивала на науката децата преследват малките роботи, а малките роботи преследват малки играчки. И докато работите остават на земята, рисунките стоят във въздуха. 

 

След играчките от по-ново поколение се връщаме няколко години назад – компютрите "Правец” от началото на 80-те, но чисто нови. 

 

Последната спирка ще покаже поговорката "Който пее, зло не мисли” по нов начин. 

 

Достъпът до пространството около театър "София" е абсолютно свободен и безплатен. Всичко, което ще бъде в залите на театъра, изисква предварителна регистрация и пропуск. И там повечето събития са безплатни, за други входът е между 4 и 5 лева.