Празненствата ще продължат до 6 часа сутринта в събота

Честването на 60-ата годишнина на калифорнийския увеселителен парк "Дисниленд" започна днес с концерт, който ще продължи 24 часа, предаде ТАСС, цитиран от БТА. Точно в 6.00 часа местно време или в 16.00 българско бе дадено началото на костюмиран парад, който представлява пътешествие през шестте десетилетия на тематичния парк на кинокомпанията "Уолт Дисни".

 

През втората половина на деня ще се състои шоуто World of Color /"Светът в цветове"/. То е било подготвяно през последните две години. Включва няколко парада, излъчване на части от филми, изяви на много музикални и танцови групи. Кулминацията ще е през тъмните часове, когато ще има фойерверки, посветени на юбилея.

 

Празненствата ще продължат до 6 часа сутринта в събота.

 

Увеселителният парк "Дисниленд" е замислен и създаден от прочутия американски художник-аниматор и продуцент Уолт Дисни. Открит е през лятото на 1955 година в калифорнийския гр.
Анахайм, разположен на 45 километра южно от Лос Анджелис. "Дисниленд", който от 1998 година официално се нарича "Паркът Дисниленд" /Disneyland Park /, се превръща в световен туристически център. В голяма степен това става възможно благодарение на успеха на филмите на "Уолт Дисни къмпъни".

 

В "Дисниленд" техните герои слизат от екрана и посрещат посетителите. Сред многобройните персонажи, създадени от Дисни, вече шесто десетилетие на първо място е Мики Маус, създаден през 1928 г. Именно той откри днес тържествения концерт. Юбилейните тържества ще продължат точно една година, за да могат да бъдат посетени от милиони туристи.