Обидени съпрузи стигат до крайности при раздялата с половинката

 

Тотален хит в интернет се превърна нестандартният подход на изоставен германец към бившата му вече съпруга. При развода той решил да разреже всички общи вещи наполовина -  мебелите, смартфона, лаптопа и дори колелото и автомобила. Едната половина изпратил на бившата си съпруга, а своите „половинки” пуснал за продажба в онлайн аукцион. 


Изоставеният мъж дори заснел на видео как разрязва семейните придобивки и оставил послание: „Благодаря ти за 12-те „прекрасни“ години, Лаура!!! Заслужи си половината”.  
Появиха се и версии, че в случая става въпрос за нестандартен арт проект, но при всички положения постъпката на германеца стана тотален хит. 


В България, оказва се, изобретателността на развеждащите се съпрузи също е на ниво. 


Жоро Игнатов от предаването „Съдебен спор” по Нова работи и като бракоразводен адвокат. В един от случаите, с които се е занимавал, съпрузите стигнали дотам да делят зимнината. 


Аз и адвокатът на ответната страна, заедно със съпрузите, слязохме в мазето и описвахме броя на бурканите, съответно колко са месни, колко - постни. Така с най-голяма прецизност бяха поделени чушки, домати, мас и свинско”, разказва Жоро.  


Той си спомня и за друг случай, при който съпругът приел много тежко решението на жена си да скъса брачните окови и решил да подели семейната кола, придобита по време на брака - свалил две от гумите, страничното огледало, едната чистачка…


И това съвсем не е всичко… Някои изобретателни мъже, разлюбили половинките си, се опитват да се отърват дори и без развод. Уникална обява се появи в роден сайт за пазаруване. Мъж от Враца пусна за продажба жена си със следния рекламен текст: „Предлагам мрънкяло, не спира да мрънка 24 часа. Ниско възнаграждение”.