По-рано местна телевизия съобщи, че сръбските власти са я затворили заради бежанците

Македонското вътрешно министерство съобщи, че няма "официална информация от властите в Сърбия за затваряне на границата", предаде БГНЕС.

 

Съобщението бе разпространено след информацията на местна телевизия за затваряне на границата от страна на Сърбия.

 

"Не сме получили официална информация. От колегите на граничния пункт имаме информация, че трафикът се движи нормално. Нямаме данни за върнати обратно лица съгласно Закона за реадмисия", каза говорителката на полицията Лиза Бендевска.

 

По-рано местната телевизия Нова съобщи, че сръбските гранични власти са затворили границата с Македония около граничния пункт Табановце, на север от град Куманово.

 

Официалното обяснение на сръбските власти за затварянето на границата е било: "липса на свободни места в бежанския лагер за временно настаняване в Прешево". "Лагерът е препълнен и няма свободни места", съобщили още сръбските власти и уточнили, че "границата ще остане затворена докато лагерът в Прешево е пълен с имигранти".

 

През последните два месеца  Македония е изправена пред огромен натиск от страна на нелегални бежанци. Всички те влизат от съседна Гърция. За едно денонощие често границата минават и по над 1000 души.