Редица сигнали получихме в "Моята новина"

Симеоновград на бунт заради черна вода. Години наред жителите на града не могат да ползват водата от чешмите си за пиене и дори миене. Причината е огромно съдържание на манган. Според хората до построяването на пречиствателна станция, цената на водата трябва да бъде драстично намалена.

 

През последните 20 дни почти не е имало ден, в който водата да е бистра. Единственият вариант на хората е пълненето на туби от близки извори. Заради мръсната вода разговорите в Симеоновград обикновено са на тема хигиена.

 

Проблемът през последните седмици се дължи на почистване на кладенците от страна на ВиК. При пускането им скоростта на водата влачи натрупания по тръбите манган. Допълнителен проблем били кражбите на вода от страна на строителни фирми от пожарните хидранти. Нужна е пречиствателна станция и подмяна на водопровода. Това обаче няма да се случи в близките години.

 

Хората в Симеоновград обаче не могат да чакат повече, тъй като проблемът датира от далечната 1982 година. Цената на кубик вода, въпреки лошото й качество, е 2,50 лева. Тя едва ли ще се промени.

 

Репортер: Димитър Иванов

 

В "Моята новина" получаваме редица сигнали за некачествена вода. Каква вода пиете вие - очакваме кадрите ви и във Фейсбук страницата на Новините.