Аукционът е част от Седмицата на Краля на рока

Над 170 принадлежности на Елвис Пресли се предлагат на търг в имението на покойния Крал на рока "Грейсланд" в Мемфис, Тенеси, предаде БТА.

 

Аукционът е част от Седмицата на Елвис - годишно честване около датата на смъртта му. Пресли почина на 42-годишна възраст на 16 август 1977 г., припомня агенцията. Сред топ лотовете на търга са сценичният костюм, който Кралят на рока носи на концертите си в Лас Вегас през 1973 г., якето му от популярна танцова сцена във филма "Да живее Лас Вегас" (1964) и висулка от злато и диаманти, подарена от Елвис на Сами Дейвис младши.

 

Междувременно Асошиейтед прес и ДПА съобщиха, че Американските пощи са пуснали втора възпоменателна марка, посветена на Краля на рока и придружена от специален диск с негови хитове. Марката е част от серията "Музикални икони". На нея са изобразени черно-бяла снимка на младия Елвис Пресли и подписът му със златно мастило. Първата марка, с която Кралят на рока беше почетен през 1993 г., стана най-популярната възпоменателна марка на всички времена, припомня ДПА.

 

Вещи на Елвис, изложени в Лондон, може да видите във видеото.