Родители и преподаватели плашат с бунт

 

Родители и преподаватели от варненско училище водят битка за сигурен достъп на линейки и пожарни автомобили. Пътят до сградата на училището се оказал отрязан заради реституиран имот. Така, още с началото на новата учебна година, 500 деца и 50 учители ще разчитат основно на късмет. Защото ако се случи инцидент, помощ до тях ще стигне много трудно.

 

И с кола, и пеш достъпът до училище „Стоян Михайловски” във Варна е предизвикателство, защото в момента минава през лунен пейзаж. Пътят бил отрязан през юли, когато се оказало, че попада в частен имот.  


"Ако този натрошен асфалт остане в това състояние, за мен това не е път. Трябва да бъде приведен в състояние, което да не допуска травми. Пак казвам – най-вече на малките ученици, непридружавани от своите родители. Коли със специален режим много трудно биха стигнали до училището – говорим за пожарна, линейка", коментира Павлина Мандаджиева, директор на ОУ "Стоян Михайловски".

 

От Община Варна отговориха, че изпълнението на този ремонт вече е възложено и изразиха надежда до 15 септември този проблем ще бъде решен.

 

Хората плашат с бунт, ако не бъде направен асфалтиран път. 

 

Репортер: Искра Урумова

 

Имате ли подобни проблеми и във вашето населено място? Очакваме сигналите ви в "Моята новина".