Унгария спря да пуска имигрантите по влаковете за Германия

 

Плътен полицейски кордон огражда гарата в Будапеща. Няколко хиляди бежанци спаха пред сградата. Имаше и протест. Унгария спря да пуска имигрантите по влаковете за Германия. В същото време Будапеща  не приема искания за убежище, а и самите имигранти не искат да подадат документи в Унгария. 

Още по темата

 

Страната беше критикувана, че нарушава законите като не регистрира бежанците, а ги качва по влаковете. Спирането на тази практика обаче доведе до тълпа от над 3 000 души, които няма къде да спят, нямат храна и ползват общо 4 подвижни тоалетни.

 

Междувременно повече от 4000 мигранти души бяха докарани с два кораба от остров Лесбос на гръцкото пристанище в Пирея. Гърция обяви вече, че няма възможност да се справи с огромния приток на хора. Проблемите стигат чак до другия край на Европа. Стотици пътници пък се оказаха блокирани часове наред в няколко влака "Евростар" през тунела под Ламанша. Композициите бяха задържани, докато бъдат отстранени мигранти, опитващи да се качат нелегално във вагоните. В крайна сметка, три от влаковете продължили и пристигнали в Лондон със закъснение, а други два се върнали съответно в Лондон и в Париж.