В Сирия Москва ще разположи зенитно-ракетен комплекс C-400 "Триумф"

 

Русия очевидно е решена да покаже истинската си военна мощ в Сирия.


Руските сили в Сирия ще разположат в базата си зенитно-ракетен комплекс C-400 "Триумф". Установката няма аналог по света, не пропуска дори "невидимите" самолети "Стелт". Комплексът позволява едновременно да се стреля по 36 цели със 72 ракети.

Още по темата


Към руските сили в Сирия добавяме и бомбардировачите Су-34, които са оборудвани със специална система, позволяваща самолетите да обменят помежду си координатите на определена цел и да я атакуват.


Русия разполага и с ракетния крайцер "Москва", способен да унищожи всяка въздушна цел, потенциално опасна за руската авиация.


Целта на цялата тази военна мощ е да ликвидира клетките на ИДИЛ. 


Руските авиационни сили в региона са разположени в базата "Хмеймим", а военноморската мощ - в "Тартус". Координацията се осъществява в координационния център в Багдад.


Турция от своя страна също иска да освободи границата си със Сирия от ИДИЛ. Турците разчитат на авиацията си и по-конкретно на изтребителите F16.


Освен борбата с ИДИЛ, те търсят още нещо - силно противопоставяне срещу силите на Башар Асад и кюрдската общност. Тя наброява над 20 милиона души и отдавна желае някаква форма на автономия.