Посегателствата шокираха страната

 

 

Сексуални посегателства срещу десетки жени шокираха Германия. Престъпленията са били извършени в Кьолн само в рамките на новогодишната нощ. Около 80 жени са подали официално оплакване, а една от основните версии е, че извършителите са нелегални имигранти.

 

Сексуалните посегателства са станали около гарата в Кьолн, недалеч от известната катедрала в града. Една жена е била изнасилена. Десетки други са били опипвани или обиждани от голяма група мъже. Според очевидци извършителите изглеждали от северноафрикански произход и били близо 1000 души.

 

„Обясняването на нападенията с бежанската криза е изкривяване на дебата. Сега трябва да изясним фактите, а след това да правим заключения”, заяви правосъдният министър Хайко Мас.

 

За някои от гражданите на Кьолн обаче ситуацията е ясна - зад посегателствата стоят нелегални имигранти, които не зачитат закона.

 

Други виждат причините и в поведението на младите жени. Някои от тях били пияни и не взели дори елементарни превантивни мерки.

 

Заради ръста на престъпленията около бежанските центрове в Германия, вече има призиви за поставяне на повече охранителни камери и допълнителни полицейски патрули.