От полицията в града продължават с масовите проверки за превишена скорост

 

Четирима младежи, жертви на катастрофи за по-малко от 36 часа в Пловдив. Тази сутрин две момчета на 20 години загубиха живота си на един от главните булеварди в града. По първоначални данни до инцидента се е стигнало след употреба на алкохол, а водачът е бил без книжка. 

 

Около 3.00 часа сутринта  автомобил с трима пътници се преобръща по таван на булевард „Марица” в близост до пловдивския квартал „Столипиново”. На място загиват шофьорът и един от пътниците. Момче на задната седалка е в болница със счупена ключица и гръдно-коремна травма. 

 

21-годишният Боян е имал книжка от една година. Приятелката му загива три седмици преди рождения си ден. Цяло чудо е, че в момента на удара на спирката е нямало чакащи пътници. Служители по поддръжката разказват, че няма стълб на този булевард, в който да не се е удряла кола. 

 

От полицията в Пловдив продължават с масовите проверки за превишена скорост, говорене по телефона и непоставени предпазни колани. 

 

От прокуратурата са образували досъдебни производство и са назначили експертизи, за да се установи с каква скорост са се движили колите-ковчези и при двата пътни инцидента от последните дни.

 

Междувременно стана ясно, че близо 500 катастрофи са предизвикани от млади шофьори с опит до две години през миналата година. Резултатът - повече от 40 жертви и над 600 ранени. Само от началото на тази година инцидентите на пътя с участието на неопитни шофьори са 11.